Wat vindt u in VIND Lokale Belastingen?

VIND Lokale Belastingen bevat uitgebreide informatie over gemeentebelastingen, waterschapsbelastingen en natuurlijk over de Wet waardering onroerende zaken (WOZ). Daarnaast krijgt u praktische ondersteuning bij het heffings- en invorderingsproces door middel van thematisch commentaar, modellen en relevante jurisprudentie.

Alles over lokale belastingen

Gemeentebelastingen van A tot Z


Werkt u als belastingmedewerker op de afdeling Heffing & Invordering, WOZ of Financiën? Of bent u werkzaam als backoffice medewerker gemeentebelastingen? Dan is het goed om altijd op de hoogte te zijn van de meest recente wet- en regelgeving m.b.t belastingen. Van parkeerbelasting tot hondenbelasting: u vindt het in VIND Lokale Belastingen.

alles over belastingen
Bezwaar en beroep

Bezwaar en beroep

Ondersteuning bij moeilijke bezwaar- en beroepschriften.

 

De kennisbank ondersteunt u bij het behandelen van moeilijke bezwaar- en beroepschriften. Met uitgebreide informatie over de eisen aan een bezwaarschrift, tijdigheid en verschoonbaar verzuim. En hulp bij de behandeling van uitspraken. Bij beroep bij de rechtbank, hoger beroep bij het gerechtshof en cassatie bij de Hoge Raad. Natuurlijk ontbreken de geldende regels voor griffierechten, kostenvergoeding en kostenveroordeling niet.

icoon tools

Praktische tools

Voorbeelddocumenten, checklists en werkprocessen.

De praktische tools in VIND Lokale Belastingen nemen u werk uit handen. U vindt er diverse direct toepasbare voorbeeldverordeningen, checklists, werkprocessen en modellen. Over meer dan 20 onderwerpen. Bijvoorbeeld over afvalstoffenheffing, reclamebelasting en betalingstermijnen. Deze tools besparen u tijd en helpen u bij het maken van de juiste keuzes.

icoon jurisprudentie

Jurisprudentie

Alle relevante uitspraken vanaf 1998, vaak met samenvatting

De belangrijkste uitspraken met betrekking tot uw vakgebied zijn voorzien van een samenvatting door onze auteurs mr. P. Ingenhou, M. Arts en P. van Leeuwen. Met de gebruiksvriendelijke zoekmachine vindt u snel de juiste jurisprudentie. U kunt eenvoudig verfijnen op ECLI-nummer, datum of instantie die de uitspraak heeft gedaan.

icoon eigen beleid

Voeg uw Eigen Beleid toe voor een compleet overzicht, alleen zichtbaar voor uw organisatie.

Naast landelijke wet- en regelgeving hebben overheden vaak ook eigen beleid geformuleerd. Met de Eigen Beleid tool heeft u de mogelijkheid om dit lokale beleid op te nemen binnen de kennisbank, zodat alle informatie op één plek staat. Deze documenten zijn alléén zichtbaar voor u en uw collega’s binnen uw organisatie.

Ja ik wil een demo

Ontdek hoe VIND Lokale Belastingen ú kan helpen!

Vul onderstaand formulier in en wij zullen eenmalig contact met u opnemen

Meer voordelen voor u…

 

 Relevante wet- en regelgeving

 Belastingnieuws

Nieuwe jurisprudentie

Updates over evenementen

 

Direct contact?
Wij zijn elke werkdag van 08:30 tot 17:30 te bereiken op: (070) 378 98 80